Pages

Happy Birthday To Me....


Hai...Assalamualaikum...Annyeonghaseyo....
ok , ika nak wish for myself...happy birthday and 생일 축하합니다 ...happy birthday in korean..
sempena birthday ika yang ke-14 tahun...hahahaha...saya sudah meningkat dewasa...hehehehhe...saya rasa sangat bangga...birthday ika 17 oct hari tu...so birthday kali ni best la jugak..sebab first time friend ika QISTINA ..hai qis!!!
dia buatkan kek chocolate untuk ika semata-mata untuk jadikan present untuk ika....the is soooooooooooooo yum, yum , yum.... yummy you know...


and friend ika yang lelaki pun ada juga bagi present dekat ika nama dia khairul shafiq....orang panggil dia shafyx...dia bagi apa tau....dia bagi chocolate cadburys jangan main-main tau...bukan senang budak lelaki nak bagi chocolate chocolate ni semua...tapi korang jangan fikir yang kitaorang ni ada apa-apa pula sudah la ye....heheheheh...KAMI CUMA BERKAWAN SAHAJA !

ok...itu sahaja dari ika....thank you sebab baca blog ika... BUBYE

Cerita Raya Ika 2011 .


Hai...Assalamualaikum...Annyeonghaseyo....
Alright , lama ika tak update blog ika . Memang lama lah kan . Maybe sebab ika terlalu busy kot . Sampai tak ada time nak update blog lepas tu Facebook pun ika jarang nak on9 sangat skrang ni .
Ok , Selamat membaca ika ucapkan... hahahaha...

One Day before RAYAs
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ok ni cerita 1hari before raya tau . Time ni still puase . Ini kira puase yang last lah dlm bulan ramadhan kan .So , time nilah kitaorang 1family dekat kampung ayah dekat Pokok Sena Kedah
"FAST WITHOUT SAHUR" u know why . Sebab :

First - Bangun lambat
SECOND - Lupa nak masak nasi

Adoi ! time last day puase tu pagi tu mmg lah tak lapar sangat . Tapi bila start tengah hari tu perut da berbunyi Cik Jah ooooit! . "cgehcgehcgeh"
Perut Bunyi ni adalah disebab kan Tok tau !
Sebab tok buat Ketupat Palas Hitam . Sedap ~


Lagi 1 ayah masak redang ayam mana tak berbunyi encik ayah nye pun .

Dan ada lagi sebab bunyi perut makin kuat ni tau apa dia? ayah dengan adik beradik dia yg lain buat lemang kau . Adoi ! Sabo je leh . { slogan : ucup wheelchair }

Adoi Lapar nye

RAYA TIMEs
-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ok Raya Times is here . Ni first day raya . Pagi tu lepas semua dah balik dari sembahyang raya . Apa lagi aktiviti nak buat ye? tak tau?
Oh ye , lupa nak bermaaf-maafan . Ok cepat-cepat meh beratur nak duit raya tak . hehehehe .
WARNING : SESIAPA PAKAI MAKE UP LEPAS NI PERGI TACAP BALIK



"PhotoShoot Tingkap"


"Photoshoot Bendang"


SECOND DAY RAYA TIMEs
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Second day raya , time pukul 630 pagi macam tu mama punya fon bunyi dapat call dri Family belah mama . Kak yana ckp Embah (moyang) telah kembali ke Rahmatullah pada usia 97 tahun . Innalillahi . Al-Fatihah .


Malam tu mama ckp dekat ika yang kak yana kata embah ok lepas pergi bawa dekat klinik , sebab tu la kitaorg dekat kedah ni tak la risau sangat kalau tak ayah kata "Jom balik sekarang klau tak ok" da kak yana kata embah dah ok . Tak jadi la nak balik malam tu . Kalau tak raya ke-3 or 4 baru balik kampung Selangor . Tapi dengan kuasa Allah S.W.T. dia lebih sayangkan embah .

Lepas tahu arwah embah meninggal pukul 7 pagi tu kitaorg bertolak dari kedah ke klang . Pukul 1230 tgh hari kitaorg sampai meru . Dlm 5jam mcm tu laju jugak ye ayah drive kereta . Hari raya ke-3 ika dengan family pergi ziarah kubur embah , kubur atok , dengan atok olil . Arwah semua ialah insan yg ika kasihi sekali terutama arwah atok & embah.

*Ya allah kepadamu ku memohon agar tempatkanlah mereka dikalangan orang2 yg beriman Amin .
Al-FATIHAH





Puase 8.8.11


bangun kol 5 lebih sahur
pastu sambung tidor kol 5.30
bangun kol 6
siap xsampai 5minit ( nak cepat naik bas pergi sekolah )
cari scarf xjumpa tanye mama , mama marah (xjumpa sebab bilik macam sarang hae)
naik bas tak syok sebab mata merah nangis jap
dalam bas mintak duit kat kawan 20 sen sebab tak bawa duit
sampai sekolah call mama " mama sori pagi tadi along buat perangai , along xsengaje "(sedih )
masuk kelas buat homework lupa ada homework buat cepat
perhimpunan pengetua bebel kat depan
in class study
rehat jalan2 ( penat )
class sembang kosong
habis sekolah balik naik bas duduk
sampai rumah zzzzzZZZZ...jap hehehehehhe....

tu la rutin hari tu...


A DUMB ASS BUDDY . . .


hai...assalamualaikum. . . . annyeonghaseyo. . .
ok. . . . title ni ika reka sendiri khas special untok korang semua yang bergelar FRIENDS ika . . . .
ni ika reka sbab ika suke reka bnde pelik-pelik . . . . ok actually title ni brkenaan dengan POEM FRIENDSHIP . . . .
or FUNNY POEM FRIENDSHIP . . . . . somethings like that . . . .so korang bace la dengan tenang and semoga terhibur . . . . hahahhahahahahah . . . . sorry ayat skema . . . . . hehehhehehe . . . .



kalau korang tak nampak . . . . . nanti jap ika tolong . . . . nah ! poem yang ika edit dekat atas tu . . . . .

u n i are best friends ever,
if u laugh and laugh,
i also very, very laugh too!

and if u were cry,
i will be there
to join together cry with u,
because u are my adorable best friends.

if u were scream saw a rat,
i wanna to scream too!
aaargh!!! a dirty rat here..
help! help!

if u fight , i wanna to fight too!
if u hurt , i also hurt,
it is because , if u need help ,
i will come to u .

and if u n trouble?
just call my number. because ...
"WE ARE A DUMB ASS BUDDY BEST FRIEND"

Bangga Nye . . .


hai...assalamualaikum. . . . annyeonghaseyo. . . .
hahhaahha . . . . title tu sebenar nye ika bangga biler bukak blog kawan ika " AFIFI "
hahaha ape yg sebabkan ika bangga nye . . . . . sebab ape tau ika tengok kat list blog kawan2 dia tu. . . . . . ika tercalon dalam list blog terhebat hahahahhaahha . . . . . . hebat kah belog ika ni ? ? ? ? ? tengok . . . . tapi ni ika copy paste . . . pastu tacap cikit bagi cantek . . . . . hehehhehe bangga nye . . .. . . . thank you fifi sebab buat ika tercalon dalam list tu . . . . .

BLOG TERHEBAT ^^



Tukar Wajah . . . .
24 min yang lalu

blog kesayangan ku
ramadan datang lagi

this is afiq blog
Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

my diary here
Selamat Berpuasa :)

cute girl
Aerobic Mania

belog cik fifi
New Student???

qis ina qistina

iera nadhirah
Welcome to my blog

asiah blog


Selamat Menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa..


hai...assalamualaikum....annyeonghaseyo....
ok ika nk wish...."Selamat Menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa".. kat korg ye....

~ semayang terawih tau..jangan malas...
~ puasa tau..jangan ngelat..
~ kurangkan DATING tau..jangan buat tak tau pulak..
~ buka puasa jangan makan banyak-banyak tau...nnt perut buncit time raya...

ok semua FAHAM!!!!!!!

Hye Ika Sini

Anneongseyo...
hye ika kat sini korang....hari ni ika xde pape nak cerita pun...ika just nak letak pic je...heheheh...




1 julai

hari ni b2st buat consert..................................
kak aima mesti da pergi kan................
harap kak aima dpt tangkap n rakam video byk2.....................
yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.............
chaiyUKKKKKKKKKKKK....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pasal KAK AIMA ASZHAR lagi ! ! !

annyeong haseyo ! ! !
ok kali ni still pasal kak AIMA ika sorang ni...hehheeh..
nak tau ape pulak cerita ika kali ni. . .kene la bace. . .itu pun kalau nak la. . .


kak Aima dy mmg so so so very lucky. . .bab dapat pergi consert B2ST tu. . .
tapi xpe , dy ckap dy tak tipu. . .kalau dy kaya n banyak duit $ dy nak beli ticket tok ika...
seriously lagi tu dy ckp tau. . .tapi kalau ika nak ticket VVIP ley tak agak-agak. . .hehehhehe
(lebih-lebih lak ye)

pastu kak AIma ckap dy akan berusaha untuk tangkap gamba dorang bebanyak yg boleh. . .yeaHHHHH. . . aja-aja fighting ! ! !
tapi kan kak Aima kalau tangkap gamba aje tak berbaloi la pulak , nape tak tangkap aje dorang tu sekali , kan berbaloi tu name nya . . . hehehhe. . .lebih-lebih la pulak. . . hahahahah. . .

btw . gam-sahabnida 감사합니다 thanks tok kak aima gak bab entry pasal ika gak. . .
SARANG-HAMNIDA ON-NEE . . . . . . . . . .

Kak Aima Aszhar . . .

kak aima nak ikut sekali 1 JUlaI nnt...huhuhuhhu.. :'(
boleh la kak AIMA ooooooooooooooooooiiiiii...
ika merayu...nak tengok sekali consert B2ST sekali...huhuhuhu..
seriously, ika gila jealous gan kak AIMA...bab kak AIMA dpt pegi...
dah la dpt ticket VIP kaWWW.... HArga nye tak payah nak tanye lagi la..mmg ika unable la nak beli nye.... RM 391 kaWWWW...tu baru ticket VIP = ROW-8, =SEAT-128...hahhahah...( ika ingat tau... )

belom lagi ROW first sekali VVIIIPPPPIP punye ticket...hahahahha...yang tu tak tau berape harga ticket nye...
tapi mmg seriously la ika, ckp kak AIMA... ika JEALOUS sgt...nie...huh...(mengeluh je lah)...
Kak AIMA nnt kim salam jela..kat dyorg ye....da tak ley jumpa kim salam pun jadi la...hahahha...
ajar sekali dyorg jawab salam cam mana..hhehheheeh...just KIDDING.... :B

tapi nak ckap lagi sekali boleh....heheheh...
ika JEALOUS sgt gan KAK AIMA..huhuhuhuuhuhhuuh...
tak dpt tengok dyorg live...depan mate pun xpe...tengok kat leptop pun xpe....
dlam mimpi pun boleh gak..hahhahhah..tu pun kalau mimpi nak download pasal dyorg...
aminnnnnnnnnnnnnnnnnn...hahahahaha....
kak AIMA...pegi sana nanti jangan lupa ambek pic banyak2 tau..pastu cepat2 edit blog tau...
ika akan jadi org first bace blog kak aima....hahahaha...
and kat facebook tolong tag..hahhahaha...tu je...tapi kalau boleh...kalau baik...
beli la sekali ticket nye ....hhahahah...
xde la...kidding je....ika tau..mmesti kak aima da pokai....hahahahahha...kidding lagi...sori...sori...maaf ye....hehhehehehe...
enjoy la consert tu nnt ye kak..aima ye...hehehehhe...
HAVE FUN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

that that that's ok....
get get get away......
oh!!! cant see you.....
but i'm still lovin' you....
............................BEAST...........................


















.......................................................i love KPOP 4 EVER & EVER..............................................................

BreaKfaSt ! FirsT !

Ok, BREAKFAST , FIRST ! ! !


Ok, breakfast..why breakfast tu penting…and perlu ke kita nak ambik tau..why we must take a breakfast..

Ok but sometimes aku pun buat do now je..endah tak endah la…bab kadang2 tu malas..bab tak tau nape perlu breakfast..


Ok actually, breakfast is very la important and important lagi dri lunch kita tu dengan dinner kita time malam tu…sebab nye breakfast ni gives us energy macam power tu..tapi power tu bkan la macam hero-hero kat luar sana tu…ni power breakfast je sarapan pagi…


Ok breakfast yg baik to helps us stay healthy and happy and throughout the day juga tau…

So kita kene la breakfast pagi-pagi to cover stomach kite ni..ala alas perut la tu…


And breakfast tu mesti la kene nutritious , berkhasiat…supaya sihat badan kita..lebih kurang cam gitu la…so made breakfast like habits item in morning..pagi kita before pergi kerja ke, school ke, ape ke, nak bayar hutang ke $ , nak bayar cukai itu cukai ini…breakfast dulu…bukan nye suruh buat ayam perap barbecue ke ape…buat yg simple je..


Ok, nak buat susah buat pe..nape pagi-pagi nak penuh kan meja gan 10 jenis makanan kot…kalau pagi nie…”ok pagi nie kita mkn resepi ayam ye” = menu…ayam pangang, ayam rempah, ayam kunyit, ayammmmmmmmmmmmmmm, ayammmmmmm… oh ayam…nasi tak mandang mane boleh….air pulak nak yg manis-manis….no..no..no..no..no….no fat food in your breakfast..INGAT ! ! !


lantak la air jernih ( air masak la tu = puteh ) ke sekeping roti gardenia kosong cicah je pun oka la….made it like your breakfast sudah la…jangan bagi perut tu kosong…sian tau kat dia…lapar je….ngeeewwwrrrrrrrrrr~~~~( bunyi perut ) <= xtau buat bunyi sebenar nye..hehehhe....


So tolong lah, TOLONG, please remember that kita kena ambik breakfast everyday....

REMEMBER THAT ! ! !

WOKEHHY....


Bubye....

. . ZE:A a.k.a CHILDREN OF EMPIRE . .

ok. ni salah satu dri Group Kpop korean yg aq suke... kpop sume org tau kan..
ZE:A nie cute sgt...aq suke..nah ambik kaw..프로필 ( profile)
dy orang...heheheh...

.............................................................................................................
_______________________________________________________



안녕 내 이름은  Moon Junyoung 



Name: Moon Junyoung (LEADER) a.k.a Micky Yoochun (DBSK/JYJ)
Birthday: 02.09.1989
City: Seoul
Blood type: A
Family members: Parents only
Height: 180 cm
Weight: 64kg
Favorite singer/idol: Jay-Z
Skill/hobby: Bowling, soccer, movie appreciation, games, running, impersonating his boss

Individual mv :
 
HERE I AM


.............................................................................................................
_______________________________________________________


안녕 내 이름은 Kevin


Name: Kevin (Kim Jiyeop)
Birthday: 02.23.1988
Origin: Born in Korea but lived in Australia
Blood Type: A
Family members: parents and younger sister
Height: 180 cm
Weight: 66 kg
Favorite singer/idol :Justin Timberland
Skill/hobby: composing, English, Japanese, Chinese, internet shopping, computer games
Moremusical (Aladdin) and Seo Inyoung’s (I want you) MV appearance, overflows with motherly love and Australian charisma

Individual mv :
 
HERE I AM


..............................................................................................................
_______________________________________________________


안녕 내 이름은 Kwanghee


Name: Hwang Kwanghee
Birthday: 08.25.1988
City: Seoul
Blood type: A
Family members: parents and younger sister
Height: 180 cm
Weight: 60 kg
Favorite singer/idol: Rain
Skill/Hobby: following, stalking and play fighting Siwan, taking pics, scuba diving, going on trips
More: best friend with Siwan, was a Smart Uniform model

Individual mc : 
HERE I AM


.............................................................................................................
______________________________________________________


안녕 내 이름은Siwan



Name: Im Siwan
Birthday: 12.01.1988
City: Busan
Blood Type: B
Family members: parents and older sister
Height: 178 cm
Weight: 51 kg
Favorite singer/idol: Lee Seunggi
Skill/hobby: violin, scrap collection, skiing, shopping over food, snow boarding
More: best friend with Kwanghee, self- styled, ZE:A’s fashionista

Individual mv :
HERE I AM


..............................................................................................................
_______________________________________________________



안녕 내 이름은Taehun



Name: Kim Taehun
Birthday: 06.18.1989
City: Seoul
Blood type: A
Family members: older sister only
Height: 177 cm
Weight: 63 kg
Favorite singer/idol: 50 cent
Skill/hobby: watching movies, listening to music, talks to Heechul while sleeping, beatbox, exercise
Morehe is the umma (mother) of the group and is full of cuteness.

Individual mv :
 
HERE I AM


..............................................................................................................
_______________________________________________________


안녕 내 이름은Heechul

Name: Jung Heechul a.k.a Junsu ( DBSK/JYJ)
Birthday: 12.09.1989
City: Jeju
Blood type: B
Family members: parents and 2 younger brothers
Height: 178 cm
Weight: 58 kg
Favorite singer/idol: DBSK 
Skill/hobby: Watching movies, trumpet, squash, computer games, soccer
MoreAttend Seoul national University of Arts, he is punctuated and wild, ZE:A’s Mr. Grumpy

Individual mv :
 
HERE I AM


..............................................................................................................
_______________________________________________________



안녕 내 이름은Minwoo.....



Name: Ha Minwoo
Birthday: 09.06.1990
City: Yangsan
Blood type: B
Family members: parents and older sister
Height: 170 cm
Weight: 54 kg
Favorite singer/idol: Usher
Skill/hobby: shopping, cooking, dancing, hiding bread in his pockets
MoreAppeared in MBC’s introducing Star’s friend, first place at Changwan festival and highest award at Yangsan dance festival.

Individual mv
:
 
HERE I AM


............................................................................................................
______________________________________________________


안녕 내 이름은Hyungshik



Name: Park Hyungshik
Birthday: 11.16.1991
City: Seoul
Blood type: AB
Family members: parents and older brother
Height: 183 cm
Weight: 56 kg
Favorite singer/idol: Park HyoShin
Skill/hobby: fencing, skiing, games, tricking his hyungs with his innocent face.
More: he is the tallest in the group, appeared in Jewelry S (Date) MV.

Individual mv : HERE I AM


..............................................................................................................
_______________________________________________________



안녕 내 이름은Dongjun



Name: Kim Dongjun
Birthday: 02.11.1992
City: Busan
Blood type: B
Family members: parents and older brother
Height: 176 cm
Weight: 58 kg
Favorite singer/idol: Omarion
Skill/hobby: health, soccer, apparatus gymnastics, kicking his hyungs awake
More: number 1 scary maknae but hey, just look at those abs!

Individual mv : HERE I AM



..............................................................................................................
_______________________________________________________









  HAh!!!
ape tengok-tengok...
heheheheh...
ape cam, cute x..kan da ckp...
hahahah....


ok tengok nie pulak...klau nak...
enjoy WokehY...




video




ok..tu je..
bubye...i love u..
saranghae..
<3




" beday iKa "

Daisypath Happy Birthday tickers