Pages

Cerita Raya Ika 2011 .


Hai...Assalamualaikum...Annyeonghaseyo....
Alright , lama ika tak update blog ika . Memang lama lah kan . Maybe sebab ika terlalu busy kot . Sampai tak ada time nak update blog lepas tu Facebook pun ika jarang nak on9 sangat skrang ni .
Ok , Selamat membaca ika ucapkan... hahahaha...

One Day before RAYAs
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ok ni cerita 1hari before raya tau . Time ni still puase . Ini kira puase yang last lah dlm bulan ramadhan kan .So , time nilah kitaorang 1family dekat kampung ayah dekat Pokok Sena Kedah
"FAST WITHOUT SAHUR" u know why . Sebab :

First - Bangun lambat
SECOND - Lupa nak masak nasi

Adoi ! time last day puase tu pagi tu mmg lah tak lapar sangat . Tapi bila start tengah hari tu perut da berbunyi Cik Jah ooooit! . "cgehcgehcgeh"
Perut Bunyi ni adalah disebab kan Tok tau !
Sebab tok buat Ketupat Palas Hitam . Sedap ~


Lagi 1 ayah masak redang ayam mana tak berbunyi encik ayah nye pun .

Dan ada lagi sebab bunyi perut makin kuat ni tau apa dia? ayah dengan adik beradik dia yg lain buat lemang kau . Adoi ! Sabo je leh . { slogan : ucup wheelchair }

Adoi Lapar nye

RAYA TIMEs
-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ok Raya Times is here . Ni first day raya . Pagi tu lepas semua dah balik dari sembahyang raya . Apa lagi aktiviti nak buat ye? tak tau?
Oh ye , lupa nak bermaaf-maafan . Ok cepat-cepat meh beratur nak duit raya tak . hehehehe .
WARNING : SESIAPA PAKAI MAKE UP LEPAS NI PERGI TACAP BALIK



"PhotoShoot Tingkap"


"Photoshoot Bendang"


SECOND DAY RAYA TIMEs
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Second day raya , time pukul 630 pagi macam tu mama punya fon bunyi dapat call dri Family belah mama . Kak yana ckp Embah (moyang) telah kembali ke Rahmatullah pada usia 97 tahun . Innalillahi . Al-Fatihah .


Malam tu mama ckp dekat ika yang kak yana kata embah ok lepas pergi bawa dekat klinik , sebab tu la kitaorg dekat kedah ni tak la risau sangat kalau tak ayah kata "Jom balik sekarang klau tak ok" da kak yana kata embah dah ok . Tak jadi la nak balik malam tu . Kalau tak raya ke-3 or 4 baru balik kampung Selangor . Tapi dengan kuasa Allah S.W.T. dia lebih sayangkan embah .

Lepas tahu arwah embah meninggal pukul 7 pagi tu kitaorg bertolak dari kedah ke klang . Pukul 1230 tgh hari kitaorg sampai meru . Dlm 5jam mcm tu laju jugak ye ayah drive kereta . Hari raya ke-3 ika dengan family pergi ziarah kubur embah , kubur atok , dengan atok olil . Arwah semua ialah insan yg ika kasihi sekali terutama arwah atok & embah.

*Ya allah kepadamu ku memohon agar tempatkanlah mereka dikalangan orang2 yg beriman Amin .
Al-FATIHAH





2 comments:

  1. awakkk!! tau x, kite teringinnn sgt nk merasa ketupa palas pulut hitam!

    sedappppnyaaaa... T____T

    ReplyDelete
  2. selamat sejahtera En/Cik/Tuan/puan. kami telah mewujudkan 1 blog iaitu SENARAI BLOG-BLOG MALAYSIA. kami masih baru lagi di sini.maka kami masih mencari lebih banyak lagi blog-blog untuk di masukkan kedalam blog kami. untuk permulaan blog En/Cik/Tan/Puan telah terpilih dan telahpun di masukkan kedalam blog kami. oleh itu kami meminta jasa En/Cik/Tuan/Puan untuk memasukkan blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan. di sini kami sertakan link blog kami iaitu:-

    http://bloglistmalaysia.blogspot.com

    sila maklumkan kepada kami sekiranya En/Cik/Tuan/Puan telah memasukkan blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan.

    kerjasama En/Cik/Tuan/Puan amat kami hargai

    terima kasih

    ReplyDelete

" beday iKa "

Daisypath Happy Birthday tickers